"Budi realan, traži nemoguće"
2

Austrijski umjetnik ILA postavio rad "Earth Plug" u Sarajevu

FENA
U povodu izložbe "Budi realan, traži nemoguće", austrijski umjetnik ILA je u Sarajevu postavio rad "Earth Plug".

On je za ovu priliku napravio par tzv. "utičnica", od kojih svaka sadrži Möbius trake koji predstavljaju simbol beskonačnosti.

Djelo je ugradio u jednu ploču kamene ograde kod mosta Čobanija (zidić prekoputa glavne pošte). Druga "utičnica" je postavljena u Grazu, simbolizirajući tako vezu između Graza i Sarajeva.

Otvorenje izložbe, koja je nastala kao kreativna inicijativa umjetnika i umjetnica Sarajeva i austrijskog Graza, bit će održano danas na šest lokacija na kojoj će svoje radove predstaviti više od 20 umjetnika i umjetnica koji se tematski odnose na pitanja identiteta i života.

Službeno otvaranje izložbe desit će se u Sarajevskom ratnom teatru SARTR u 20.00 sati, u kojem su postavljeni radovi sarajevskog dvojca Kurt&Plasto, Adle Isanović i umjetnika ILA iz Austrije, tokom kojeg će grupa G.R.A.M. izvesti performans.

Izložba "Budi realan, traži nemoguće" je bila postavljena u Grazu u Galeriji asocijacije za savremenu umjetnost „Rotor“, a izložba u Sarajevu traje od 26.aprila do 9.maja, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajevo.