BiH
0

Asocijacija mladih SDA Novi Grad organizirala turnir u malom nogometu

Klix.ba
Asocijacija mladih SDA Novi Grad organizovala je jučer turnir u malom nogometu. Turnir se igrao na Čengić Vili, a učestvovalo je 14 ekipa iz cijele općine Novi Grad.

Turnir su svečano otvorili Semir Efendić, kandidat SDA za načelnika općine, i Adnan Gušo, kandidat za Općinsko vijeće i proslavljeni golman sarajevskog prvoligaša Željezničar.

"Mladi SDA Novi Grad, osim zdravog druženja, turnirom u malom nogometu poslali su poruku mladima da i kroz sport pokažu koliko vole Novi Grad. Mladi danas provode slobodno vrijeme uglavnom na mjestima koja ih odvlače od zdravog života i knjige. Alkohol, narkomanija, kriminal, na žalost nisu više samo ekscesi u Novom Gradu", kazao je Efendić.

On je, obrativši se učesnicima, dodao da je nezaposlenost u Novom Gradu najveća u kantonu i da je dostigla broj od 20.000 ljudi, sa ogromnim udjelom mladih i obrazovanih ljudi.

"Naš program polazi od zapošljavanja i sklanjanja mladih sa ulica. Mi nudimo rješenje i znamo kako potencijale Novog Grada staviti u službu svih njenih građana, a ne samo nekolicine moćnika koji preferiraju samo jedan ‘sport’, koji nam je donio nezvanični naziv ‘reketaške općine’ i zbog kojeg nas u širokom luku zaobilaze ozbiljni investitori", naglasio je Efendić.