BiH
134

Asmir Begović danas otvara sportsko igralište zavoda ''Mjedenica''

FENA
Asmir Begović
Asmir Begović
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović danas će, uz finansijsku podršku Fondacije ''Asmir Begović'', svečano otvoriti sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ''Mjedenica''.

Naime, nakon što je na gala večeri u Engleskoj fondacija ''Asmir Begović'' sakupila 50 hiljada funti, dio sredstava je izdvojen za izgradnju sportskog igrališta.

"Biti fudbaler i igrati na najvišem nivou sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti, a to je da svoj uspjeh dijelimo s našim najvjernijim navijačima, a to su bez sumnje djeca. Sretan sam što imam mogućnost da pomognem onima koje društvo ponekad neopravdano zaboravi, a Fondacija je odlična platforma za takvo što i radujem se druženju s djecom u ponedjeljak u Zavodu Mjedenica", istakao je Begović.

Ovom prilikom Begović će također kao donator projekta posjetiti Zavod Mjedenica te se upoznati s učenicima i njihovim aktivnostima.

Ceremoniji će prisustvovati i načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Specijalne olimpijade BiH Enver Ćosićkić, te u svojstvu domaćina direktor Zavoda Selmir Hadžić.