BiH
314

Asmir Begović će otvoriti sportsko igralište Zavoda Mjedenica

Klix.ba
Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, u ponedjeljak, 23. marta 2015. godine u 13 sati i 30 minuta svečano će otvoriti nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović.

Ovom prilikom, Begović će također kao donator projekta posjetiti Zavod Mjedenica te se upoznati sa učenicima i učenicama i njihovim aktivnostima. Ceremoniji će prisustvovati i načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Specijalne olimpijade BiH Enver Ćosićkić, te u svojstvu domaćina direktor Zavoda Selmir Hadžić.

Nakon što je na gala večeri koja se održala 14. septembra 2014. godine na Stadionu Britannia u Stokeu u Engleskoj, Fondacija Asmir Begović sakupila 50 hiljada funti, dio sredstava je izdvojen za izgradnju sportskog igrališta koja je počela početkom oktobra.

“Biti fudbaler i igrati na najvišem nivou sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti, a to je da svoj uspjeh dijelimo sa našim najvjernijim navijačima, a to su bez sumnje djeca. Sretan sam što imam mogućnost da pomognem onima koje društvo ponekad neopravdano zaboravi, a Fondacija je odlična platforma za takvo što i radujem se druženju sa djecom u ponedjeljak u Zavodu Mjedenica", istakao je Begović.