BiH
4

Asima Osim počasna predsjednica NVO Mala

Piše: N. J.
Supruga legendarnog bh. nogometnog stručnjaka Ivice Osima, Asima Osim, postala je počasna predsjednica NVO Mala, koja vodi projekt formiranja banke koštane srži u našoj zemlji, saopćeno je iz ove organizacije.
Predstavnici NVO Mala sa Asimom Osim, Safetom Sušićem i Miralemom Pjanićem
Predstavnici NVO Mala sa Asimom Osim, Safetom Sušićem i Miralemom Pjanićem

"Počaščeni smo što je gospođa Asima Osim prihvatila da bude naša počasna predsjednica. Imati takvu ženu velikog srca uz sebe za NVO Mala je istinska čast, ali i dodatni motiv i obaveza da istrajemo na našem putu", saopćeno je.

Također, u ambasadore projekta banke koštane srži imenovani su i bh. nogometni reprezentativci Miralem Pjanić, Asmir Begović i Vedad Ibišević, zatim predsjednik i generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić i Jasmin Baković, te vlasnik i direktor hotelskog kompleksa Terme Ilidža Alija Budnjo. U prijatelje projekta promovisani su selektor Zmajeva Safet Sušić i ekonom nogometne reprezentacije BiH Fuad Kečo.

Podsjetimo, NVO Mala je potpisala Sporazum o saradnji sa NSBiH o podršci pri realizaciji projekta Banka koštane srži. Na osnovu toga je 18. maja organizirana zajednička manifestacija "Zmajevi grade banku koštane srži" u hotelu Terme Ilidža, pod pokroviteljstvom Asime i Ivice Osima, NS BiH, te Hotela Terme Ilidža i Alije Budnje, sa kojim je također potpisan Sporazum o saradnji.

Sa Asmirom Begovićem i Vedadom Ibiševićem
Sa Asmirom Begovićem i Vedadom Ibiševićem

Na osnovu tog sporazuma Budnjo je stavio na raspolaganje svoje resurse i izrazio želju da se kao čovjek i menadžer aktivno uključi u realizaciju ovoga projekta.

"Predstavnici NVO Mala su u nedjelju bili u gostima našim Zmajevima u Hotelu Hercegovina i tom prilikom smo im uručili tortu sa zastavom Bosne i Hercegovine, kao mali znak pažnje i zahvalnosti za sve što su učinili I što su spremni u budućnosti učiniti za dobro svih građana Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz NVO Mala, te dodano kako su ovom prilikom i zvanično imenovani novi ambasadori i prijatelji projekta izgradnje banke koštane srži u našoj zemlji.