BiH
0

Asić: Nisam uhapšen, uredno sam se odazvao pozivu

FENA
Poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Željko Asić poslije današnjeg saslušanja u SIPA-i i državnom Tužilaštvu kaže da se ne osjeća krivim te da nije ni uhapšen nego da se uredno odazvao pozivu.

Asić je za Agenciju FENA naveo da je jučer dobio poziv od inspektora SIPA-e te da je jutros otišao u sjedište te agencije.

"Tamo su bili izuzetno korektni, kazali su mi da imaju saznanje da je jedna osoba trebala biti zaposlena u JP Elektroprivreda HZHB u Mostaru te da sam ja za to dobio 5.000 KM", rekao je Asić te dodao da je u SIPA-i precizirano da se to desilo u novembru 2011. godine.

Asić tvrdi da u vezi tih saznanja ne zna ništa te da nikada nije čuo za imena koja su mu pročitana prilikom boravka u SIPA-i, a kasnije i državnom Tužilaštvu.

Iz SIPA-e je, priča Asić, prebačen u Tužilaštvo gdje je tužilac Oleg Čavka pročitao isto saznanje kao i u SIPA-i samo što je Čavka naveo ljeto 2012. godine kao vrijeme slučaja.

"To što mi se stavlja na teret nije istina, a ja ću se konsultovati sa svojim advokatom da vidim šta ću dalje raditi u slučaju da me neko lažno tereti", kazao je Asić te dodao da današnje ispitivanje nema veze sa predsjednikom FBiH Živkom Budimirom i akcijom "Patriot".

Željko Asić, poslanik je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član rukovodstva Stranke pravde i povjerenja (SPP), koju je nedavno osnovao predsjednik FBiH Živko Budimir.