"Akcija građana" o presudi
0

Armina Milić svoje je dijete poslala na ulicu s bokserom

Sarajevo-x.com
U osvrtu na jučerašnju presudu u Kantonalnom sudu u Sarajevu saučesnicima u ubistvu Denisa Mrnjavca, Udruženje "Akcija građana" posebno se fokusiralo na činjenicu da je majka jednog od pomagača, Armina Milić, oslobođena krivice.

"Poražavajuća je činjenica da je moguće da se oslobodi krivice optužena za skrivanje dokaza, te time i ometanja pravde samo zato što je majka i emotivno vezana za jednog od počinitelja", smatraju iz ovog udruženja te naglašavaju da su se "među predmetima koje je skrivala nalazili predmeti koji ne pripadaju isključivo njenom sinu nego i ostalim saučesnicima", vjerujući da je samim tim sud imao "jasnu osnovu da joj iskaže kaznu predviđenu za ovo djelo, ali to nije učinio".

"Nezaboravimo da se radi o majci koja je tog dana poslala svoje dijete na ulicu s bokserom i sličnim rekvizitima za nanošenja teških povreda. S druge strane imamo majku koja je tog dana poslala svoje dijete s knjigama ne sluteći da njeno dijete može postati žrtvom dokazivanja sile i ugleda u kriminogenim krugovima koji vladaju ovim gradom. Sistem nam jasno pokazuje kako je bolje odgajati svoju djecu kao kriminalce i pomagati im u njihovom usponu na ljestvici popularnosti u kriminogenim krugovima nego biti majka uzornog učenika i poslušnog i učtivog srednjoškolca", stoji u saopštenju za javnost "Akcije građana" čiji članovi naglašavaju da su ovakvoj presudi "doprinijeli i svi građani prisutni u tramvaju tog dana svojim odbijanjem da budu svjedoci u ovom slučaju".