Izbori u Srebrenici
3

Đapo: SDP BiH neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića

FENA
Mirsad Đapo (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Mirsad Đapo (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Socijaldemokratska partija BiH (SDP) neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića za načelnika na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici, izjavio je Feni potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo.

"SDA nastavlja s grubom političkom manipulacijom lokalnih izbora u Srebrenici u cilju ostvarivanja svojih političkih ciljeva. Jedina promjena koju je SDA napravila je ta što su dosadašnji kandidati za načelnika bili ljudi koji su živjeli u Vogošći, Tuzli i na drugim prostorima i koji su praktično na daljinski upravljač upravljali Srebrenicom, a sada imaju kandidata koji tamo živi", kazao je Đapo.

"Ali to za nas nije dovoljno. Mi ne govorimo personalno o ličnosti, nego zaista nema uslova i neće imati podršku kada je riječ o SDP-u. SDA je na ovaj način izašla iz okvira onoga što je sama zagovarala. To je njihov kandidat i oni preuzimaju odgovornost za svog kandidata.SDP u ovom trenutku može podržati kandidata SDA ", poručio je Đapo.

On je kazao kako je SDP vrlo jasan po pitanju kandidature za načelnika.

"Ideja koju je SDP prihvatio, a koju bi podržale stranke koje su o ovome razgovarale, je da to bude nezavisni i nestranački kandidat koji bi bio prihvaćen od građana Srebrenice, koji bi u programu imao prije svega povratak Srebreničana, razvoja Srebrenice i sve ono što je nedostajalo prethodnih godina", kazao je Đapo dodavši kako je odgovornost za vlast u Srebrenici imala SDA kako na lokalnom nivou, tako i na nivou FBiH, države BiH, pa čak i u RS-u.

"Očigledno je da je SDA manipulisala s kandidatom Ćamilom Durakovićem kao nezavisnim, a sada evo i sa svojim kandidatom izlazi iz ovog okvira, dakle i dalje nastavlja s grubom političkom manipulacijom kako bi ostvarila svoje političke ciljeve", kazao je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo, komentirajući najave o Durakoviću kao nezavisnom kandidatu.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora predloženo je da kandidat SDA za načelnika Općine Srebrenica bude Ćamil Duraković, aktuelni zamjenik načelnika Općine.

Vezani članci