BiH
0

Apel da se kazne počinioci zločina na korićanskim stijenama

FENA
Tokom današnje 15. godišnjice obilježavanja stradanja prijedorskih civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koje su 1992. godine ubili pripadnici intervetnog voda policije u Prijedoru na Korićanskim stijenama još jednom je upozoreno da je neophodno naći tijela svih žrtava i kazniti počinioce.

Stradali Bošnjaci i Hrvati trebalo su tada, 1992. godine, da budu prevezeni do Trvanika, ali su pripadnici intrventnog voda prijedorske policije odvojili muškarce, odvezli ih na Korićanske stijene i tamo ubili.

Od 176 ubijenih do sada je DNK analizom identifikovano 26 osoba, istakle su predstavnice Udruženja Prijedorčanki "Izvor".

One su izrazile ogorčenje da sem osude Darka Mrđe pred Haškim sudom na 17 godina zatvora, niko više nije odgovarao za ovaj zločin, dok su institucije RS-a optužile za skrivanje tijela ubijenih na Korićanskim stijenama.

Pored porodica stradalih godišnjici ubistva na Korićanskim stijenama prisustovao je danas i poslanik Stranke za BiH u Narodnoj skupštini RS-a Muharem Murselović, a u znak sjećanja na ubijene u provaliju na Korićanskim stijenama spušteno je 250 ruža.