BiH
38

Apel Caritasa Biskupske konferencije BiH

FENA
Mreža Caritasa u BiH u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoralom mladih "Ivan Pavao II." partnerskim organizacijama i brojnim volonterima već nekoliko dana radi na prikupljanju i distribuciji potrebnih stvari za sva ugrožena područja u Bosni i Hercegovini.

Na više od 10 lokacija dnevno kroz akcije mreže Caritasa u BiH volonteri voze pomoć, razgovaraju s ljudima, dijele hranu te dostavljaju izvješća koordinacijskom timu koji nabavlja potrebne stvari.

"S dobivenim informacijama s terena upućujemo apel svim građanima Bosne i Hercegovine, da zbog velike količine prikupljene odjeće u sljedećim danima svoju pomoć usmjeravaju za nabavljanje hrane, zaštitnog materijala (rukavice, zaštitne maske, sredstva protiv komaraca kao i dezinfekcijska sredstva) te alata potrebnog za čišćenje poplavljenih područja (lopate, rukavicu, čizme svih veličina).

Iskreno se nadamo da ćete ovaj poziv shvatiti ozbiljno, reagirati te svojim prilozima još jednom pokazati solidarnost, humanost prema onima koji su u velikoj potrebi. Potrebnu pomoć možete dostavljati od 9 do 21 sati svaki dan u župno dvorište crkve blažene Djevice Marije na Stupu, Nikole Šope 30 i u prostorijama Caritasa Sarajevo, Nikole Šopa 50.

Ponovno koristimo prigodu da zahvalimo svim volonterima, građanima cijele Bosne i Hercegovine, organizacijama, udrugama, župama i župnicima, organizacijama Caritas koji udruženim snagama pokazali ljudskost, veličinu ali i solidarnost za sve one kojima je pomoć najpotrebitija.

Nadamo se da motivacije za solidarno djelovanje neće nedostajati i u narednim danima te da građani Bosne i Hercegovine neće posustati dok se posljedice poplava ne saniraju. Mi se nećemo umoriti čineći dobro", stoji u apelu Caritasa BK BiH upućenog građanima BiH.

Za sve koji žele doprinijeti akciji saniranja posljedica mogu to učiniti pozivom na brojeve BH TELECOMA 090 292 064 (donirate 3 KM), i na broj 092 890 892 HT ERONET (donirate 2 KM), ili svoju donaciju uplatiti na žiro račun koji je otvoren za pomoć sugrađanima na poplavljenim područjima:

UniCredit banka d.d. Mostar, poslovnica Sarajevo KM: 338 690 221 206 2902 Za uplate iz inozemstva: EUR: 338 690 481 206 3318 IBAN: BA39 338 690 481 206 3318 SWIFT CODE: UNCRBA 22