BiH
0

Anketa o miru i aktivnostima izgradnje mira u BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
TPO Fondacija unutar projekta "Žene, mirotvorstvo i pomirenje u BiH" provodi baseline studiju kojom želi detektirati mirotvorke i ispitati stavove o miru i aktivnostima izgradnje mira u BiH, s naglaskom na ulozi žena.

Istraživanje stavova građana/ki već je provedeno i analiza razultata je u toku. Istraživanje stavova NVO aktivista/kinja bit će provedeno putem web upitnika koji je postavljen na web stranici TPO fondacije, i može se naći na sljedećem linku http://anketa.tpo.ba/.

Stavovi NVO aktivista/kinja u provedbi baseline studije su nam izuzetno značajni te bismo cijenili ukoliko odvojite vrijeme i ispunite naš upitnik. Također bismo vas zamolili da ovaj upitnik proslijedite svim aktivistima/kinjama za koje mislite da bi mogli/e biti zainteresovani/e za učešće u našem istraživanju.

Projekat: "Žene, mirotvorstvo i pomirenje u BiH" ima za cilj osvjetljavanje uloge bosanskohercegovačkih heroina koje rade na izgradnji mira i pomirenja u zadnjih 20 godina, a koje vlasti i javnost nisu na odgovarajući način prepoznali te zabilježili njihova zalaganja i uspjehe. U toku realizacije projekta, TPO Fondacija namjerava zabilježiti priče o mirotvorkama, koje će potom biti analizirane, objavljene i korištene za osnaživanje budućih generacija u BiH u promicanju mira i sigurnosti za sviju, a naročito za marginalizirane i obespravljene grupe ljudi.