Sarajevo
0

Angelina Jolie u posjeti Željku Komšiću

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Angelina Jolie (Foto: AFP)
Sarajevo-x.com ekskluzivno saznaje da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u 13 sati u svom kabinetu ugostio holivudsku divu i humanitarku Angelinu Jolie.

Sastanak se održava na inicijativu ambasadorice dobre volje UNHCR-a, Jolie, čija je ovo druga posjeta našoj zemlji, a držana je u većoj tajnosti nego prethodna.

Podsjetimo, glumica je u petak u popodnevnim satima sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Stigla je privatnim letom, potvrđeno nam je u Graničnoj policiji BiH. Nezvanično, u Sarajevu je s dvoje djece i deset tjelohranitelja, a ovamo je došla nakon otkazivanja posjete Hrvatskoj, gdje joj nisu mogli garantovati sigurnost.

U toku aprilske posjete BiH i boravku u istočnoj Bosni Jolie je posjetila povratničke porodice koje su je, kako je istakla, nadahnule jer "uprkos teškoj realnosti i neizvjesnoj egzistenciji imaju jaku volju da izgrade bolju budućnost za svoju djecu".

Ipak, naglasila je da će se vratiti i susresti s političarima s kojima želi razgovarati o rješenjima problema izbjeglica, što će, vjerujemo, i biti tema sastanka s Komšićem.

"Domaći lideri imaju najveći odgovornost da naprave izbore i donesu odluke koje će takvo što omogućiti", kazala je u aprilu Jolie.