BiH
288

Angelina Jolie i William Hague večerali u hotelu Bristol, nisu imali posebnih zahtjeva

Piše: N. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Holivudska glumica Angelina Jolie i šef britanske diplomatije William Hague po dolasku na Sarajevski aerodrom zaputili su se ka hotelu Bristol gdje im je pripremljena večera, saznaje Klix.ba.

Prema našim saznanjima, nisu imali posebnih zahtjeva, a boravak u hotelu planiran je samo jednu noć.

Jolie i Hague će u petak prisustvovati konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira", a održat će i sastanak u Predsjedništvu BiH.

"Ovdje smo da bismo se sreli sa žrtvama rata u Bosni, ženama i muškarcima koji su preživjeli silovanje i nose strašne traume. Korištenje silovanja kao ratnog oružja jedna je od najvećih nepravdi našeg vremena", kazala je Jolie po dolasku u Sarajevo.

Kako smo saznali, Hague će se u petak između 12 i 13 sati sastati u Memorijalnom centru u Potočarima sa majkama Srebrenice te načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem. Očekuje se i da će sa njim u Srebrenici biti i Angelina Jolie.

"Ja još uvijek nemam potvrdu da će Angelina doći u Srebrenicu, ali mi je rečeno da između 12 i 13 sati budem u Memorijalnom centru kako bih se sastao, zajedno sa majkama Srebrenice, sa Williamom Hagueom", rekao je Duraković za Klix.ba.

Angelina Jolie je dokazani prijatelj BiH i počasni građanin Sarajeva. Više puta je bila gošća naše zemlje gdje je stekla brojne prijatelje, a s ekipom bh. glumaca snimila je svoj rediteljski prvijenac "U zemlji krvi i meda" koji govori o ljubavi Bošnjakinje i Srbina tokom rata u BiH.