BiH
0

Amer Odobašić predsjednik Upravnog odbora UKC Tuzla

Piše: D. Brkić
Specijalista opšte hirurgije i proktologije, prim.dr. Amer Odobašić, imenovan je danas za predsjednika Upravnog odbora Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla.

Vlada Tuzlanskog kantona je na 31. redovnoj sjednici razriješila dužnosti prviremeni Upravni odbor, a u "novu vladu", na čelu sa Odobašićem, imenovala je članove Mithata Tabakovića, Dragana Kesera, Denijala Tulumovića, Nedima Musića, Marija Križića i Fahira Subašića.

Koalicioni partneri SDP i SDA dogovorili su raspodjelu fotelja u omjeru 4:3. Dakle, SDP ima svoja četiri, a SDA tri predstavnika u UO, s tim da je SDA pripalo mjesto generalnog direktora. Do kraja mandata, tačnije do kraja 2012. godine, na toj poziciji će ostati aktuelni direktor prof. dr Elmir Čičkušić, a prema nezvaničnim najavama njega će na dužnosti naslijediti prof.dr. Mithat Tabaković, koji se pominjao kao glavni favorit predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

Pred novim UO UKC Tuzla je izuzetno težak zadatak, jer je ta ustanova u višemilionskim dugovanjima, a pritišću je kadrovski i organizacioni problemi.