BiH
589

Amel Tuka posjetio Bosansku školu u Chicagu

Klix.ba
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka posjetio je Bosansku školu u Chicagu. Više od stotinu učenika gledajući snimak finalne trke na 800 m iz 2015. godine, kada je Amel Tuka osvojio zlato u Monacu, bilo je oduševljeno kada je upravo on utrčao u njihovu učionicu.

Amel je u Chicago došao u društvu poznatog televizijskog voditelja Fikreta Hodžića, pa je njihova radost bila dvostruka. Oni su djecu tom prilikom svu prisutnu djecu obradovali prigodnim poklonima i mnogobrojnim autogramima.

Voditeljica Bosanske škole prof. Amina Sendić-Mešić kazala je da je njihova posjeta najljepši poklon ovoj djeci te da su Amel i Fikret istinski ambasadori Bosne i Hercegovine. Profesorica Enisa Omerović nije krila zadovoljstvo pa im se u ime djece zahvalila na dolasku.

Amel Tuka poručio je djeci da budu vrijedni učenici, da mnogo uče i vrijedno rade, a da je uspjeh zagarantovan uz Božiju pomoć.

Bosanska škola u Chicagu djeluje u Bosnian Islamic Cultural Center od 2012. godine i jedinstvena je na teritoriji Sjeverne Amerike. Školu pohađa više od stotinu učenika, a podršku ovom projektu pružilo je i Ministarstvo civilnih poslova BiH putem Generalnog konzulata BiH u Chicagu.

Imam ovog centra hafiz Muriz ef. Mešić i predsjednik Adis Alić upoznali su goste sa projektom izgradnje budućeg islamskog kulturnog centra u Chicagu.