BiH
0

Ambasadorica Zovko na prijemu kod španske kraljice Sofije

FENA
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Željana Zovko prisustvovala je službenom prijemu kod kraljice Sofije u kraljevskoj rezidenciji Zerzueli, saopćeno je iz MVP-a BiH.

U srdačnom razgovoru ambasadorica Zovko je informirala kraljicu Sofiju o napretku koji je BiH napravila u proteklim godinama, te o našim aspiracijama spram euroatlantskih integracija.

Ambasadorica Zovko je istakla da su humanitarni i kulturni projekti koje je Kraljevina Španija realizirala u našoj zemlji, kao i kontinuiran boravak španskih vojnih trupa u BiH dobri razlozi za posjetu kraljevske porodice Španije našoj zemlji.

Kraljica Sofija, koja poznaje BiH od svoje posjete Sarajevu početkom osamdesetih godina, s oduševljenjem je govorila o potrebi prezentiranja BiH, kao spoja različitih kultura i religija, španskoj javnosti kroz kulturne projekte, što bi svakako pridonijelo i poboljšanju imidža BiH u ovdašnjoj javnosti.

Kraljica Sofija pozdravila je napredak BiH na putu ka EU i njen doprinos jačanju regionalne saradnje, te izrazila nadu da će BiH u bliskoj budućnosti postati članica evropske porodice.