Den Haag
0

Ambasadorica BiH na oproštajnoj večeri predsjednice ICJ-a

FENA
Ambasadorica BiH u Kraljevini Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić prisustovala je u utorak oproštajnoj večeri predsjednice Međunarodnog suda pravde (ICJ) u Den Haagu Rosalyn Higgins.

Ambasadorica Sidran-Kamišalić prisustvovala je večeri na lični poziv predsjednice suda Higgins koja je okončala mandat i odlazi u penziju, saopćeno je u srijedu iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Sidran-Kamišalić je čestitala Higgins na uspješnom okončanju blistave karijere, kao i teškog i zahtjevnog mandata predsjednice Međunarodnog suda pravde, te joj poželjela mirnije razdoblje i sretne penzionerske dane.

Higgins je, ovom prilikom, poželjela državi i narodu Bosne i Hercegovine mir i prosperitet.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz diplomatskog kora, javnog i političkog života, kao i uglednih eksperata međunarodnog prava, sudija i predsjednika međunarodnih sudova. Među njima je bio i predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Jean-Paul Costa s kojim je ambasadorica Sidran-Kamišalić razgovarala o aktualnostima na Sudu.

Tokom svečanosti predstavljena je i knjiga predsjednice Higgins "Teme i teorije, odabrani eseji, govori i spisi o međunarodnom pravu".