BiH
2

Ambasador Vukičević: Poruke pape Franje bile su poruke za bolju budućnost

FENA
Ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukičević je danas u izjavi Feni kazao kako želi da čestita Bosni i Hercegovini na izvanredno organiziranoj posjeti pape Franje i na atmosferi koja je vladala u gradu i državi te brojnim gostima koji su došli iz susjednih i drugih zemalja.

Po njegovim riječima, posjeta je bila izvanredna, a poruke koje je Sveti otac poslao bile su poruke za bolju budućnost, za bolje sutra, za bolju perspektivu naših mladih.

Naveo je da se od pape Franje i očekivalo da pošalje pozitivne poruke, poruke zajedničkog života svih vjera, konfesija, etničkih grupa na ovom prostoru.

"Jedna poruka koja treba da bude sažeta u dvije riječi "ne više rata“, mislim da je to papa Franjo više puta jučer ponovio", kazao je Vukičević.

Smatra da će se to jako pozitivno odraziti na ukupne odnose u regionu.

"Vidjeli ste i iz govora episkopa Grigorija da je i on išao u istom pravcu i da su sve konfesije u suštini rekle isto, da su saglasne s tim što je Papa poručio i što Papa nosi kao svoju osnovnu poruku", kazao je ambasador Vukičević novinarima danas u Sarajevu.