BiH
0

Ambasador Radovanović predao akreditive zamjeniku generalnog sekretara NATO-a

FENA
Ambasador Bosne i Hercegovine pri NATO-u Nikola Radovanović danas je predao akreditivno pismo zamjeniku generalnog sekretara NATO-a ambasadoru Alesandru Minutu-Ricu (Alessandro Minuto-Rizzo).

Ambasador Radovanović je prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, koji je ranije bio ambasador BiH pri NATO-u te istaknuo da je punopravno članstvo BiH u NATO-u jedan od najvažnijih ciljeva vanjske politike naše zemlje.

On je naglasio da su već sada stvorene dobre pretpostavke za daljnji razvoj odnosa na čemu će on snažno raditi kako bi napredak bio brz i vidljiv.

Istaknuo je da u BiH postoji politički konsenzus, zakonska osnova i podrška javnosti u vezi s NATO-om, što s prisustvom i radom Štaba NATO-a u Sarajevu čini realnu osnovu za svaki optimizam.

Ambasador Minuto-Rico je prenio pozdrave i dobre želje generalnog sekretara NATO-a, te lično i u ime osoblja poželio uspješan rad i boravak ambasadoru Radovanoviću. Također, istaknuo je svaku podršku na putu BiH od Partnerstva za mir do punopravnog članstva u NATO-u, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.