BiH
0

Ambasador Poljske u posjeti Unsko-sanskom kantonu

FENA
Ambasador Republike Poljske u BiH Andrzej Tyszkiewicz posjetit će danas Unsko-sanski kanton, gdje će s premijerom Šemsudinom Dedićem i predstavnicima USK-a razgovarati o aktualnoj situaciji u Kantonu, te mogućnosti privredne saradnje firmi iz USK s poljskim poduzetnicima, saopćeno je iz poljske ambasade.

Ambasador Tyszkiewicz 2. augusta posjetit će kantonalnu Privrednu komoru, gdje će se sastati s ministrom privrede Mehmedom Ćenanovićem i ministricom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Rasimom Bobić. Sastanak će voditi predsjednik Privredene komore Ismet Pašalić koji će ambasadoru predstaviti ponudu privredne saradnje i robne razmjene.

U planovima posjete ambasadora Tyszkiewicza nalazi se također sastanak s direktorom Privrednog društva "Bira" Bihać Farukom Hadšipašićem i posjeta institucijama kulture Unsko-sanskog kantona u pratnji ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Amira Hadžića.

Poljska je zainteresirana razvojem privrednih kontakata s preduzećima koje djeluju u USK-u i jačanjem bilateralne kulturne saradnje, navodi se u saopćenju.