BiH
2

Ambasador Makarević održao u Islamabadu predavanje o BiH kao zemlji velikih mogućnosti

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević održao je u pakistanskoj prijestonici Islamabadu predavanje o temi "BiH zemlja velikih mogućnosti, zemlja velikih ljepota".

"Cilj predavanja je bio informisati kako pakistanske zvaničnike tako i ambasadore drugih zemalja o historiji BiH, njenom stanovništvu, potencijalu, prirodnim ljepotama, mogućnostima za investicije, itd", kazao je Makarević Feni.

Navodi da je za predavanje o ovoj temi vladalo ogromno interesovanje a između ostalih prisustvovali su, osim pakistanskih senatora i visokih oficira pakistanske armije, ambasadori Rumunije, Mađarske, Poljske, Španije, Italije, Holandije, Japana, Nepala, Mauricijusa, Austrije, Maroka, Egipta, Malezije, Afganistana, Švedske i Norveške.

"Više nego primjetno je bilo veliko interesovanje za BiH, tako da se s pažnjom posmatra status budućeg članstva BiH u EU, te postoji ogroman interes na turističkom polju. Također je vidan interes za investiranje u nekretnine kao i otvaranje industrijskih pogona u BiH. Najveći fokus evropskih ambasadora je bio o temi investiranja u energetski sektor BiH - kazao je Makarević.