Obilježen dan države Katar
0

Ambasador Katara u BiH: Vežu nas jaki bilateralni odnosi

FENA
Ambasada Države Katar u našoj zemlji organizirala je večeras u Sarajevu svečanost povodom proslave godišnjice osnivanja te države.

Obraćajući se prisutnim zvanicama, ambasador Katara u Bosni i Hercegovini Mubarak Kleefiek Khaled Al -Hajri rekao je da vanjska politika njegove zemlje teži nadi ka dobru, prosperitetu, stabilnosti za sve i pravu svih na život u slobodi i dostojanstvu, ne mješajući se u pitanja drugih.

Naglasio je da je Katar predvodnik u zaštiti potlačenih na ovom svijetu, te da ne štedi napore u nastojanjima za rješavanje brojnih sukoba, kako na regionalnom tako i međunarodnom nivou.

Ambasador Katara kazao je da je njegova zemlja tokom godina postala domaćin brojnim međunarodnim samitima, konferencijama i forumima s ciljem iznalaženja rješenja za probleme u svijetu.

Istakao je da je ponosan što je bio prvi akreditovani rezidentni ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, za koju ih vežu jaki bilateralni odnosi, koji su potvrđeni potpisivanjem brojnih sporazuma, kao i zvaničnim posjetama, a sve u korist dva prijateljska naroda.

"Ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su doprinijeli i doprinose uspostavljanju dobrih odnosa između naših zemalja i njihovom jačanju koje vodi ka ostvarivanju ciljeva koje su naše dvije zemlje postavile", rekao je u svom obraćanju ambasador Katara u Bosni i Hercegovini Mubarak Kleefiek Khaled Al -Hajri.