BiH
0

Ambasador BiH u Singapuru predao akreditive

FENA
Ambasador BiH u Republici Singapur sa sjedištem u Džakarti Tarik Bukvić predao je 26. marta akreditivna pisma predsjedniku Singapura Sellapanu Ramanathanu, čime je zvanično preuzeo dužnost nerezidentnog ambasadora BiH za Republiku Singapur, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ambasador Bukvić i predsjednik Ramanathan, nakon svečanosti predaje akreditiva održane u predsjedničkoj palači Istana u Singapuru, razgovarali su o odnosima dviju zemalja ocijenivši ih prijateljskim te razmotrili mogućnost uspostavljanja kvalitetnih regulativnih odnosa za buduću uspješniju ekonomsku saradnju.

Bukvić se u sklopu nastupnih posjeta u Singapuru susreo i s predsjednikom Parlamenta Abdullahom Taramugijem, državnim ministrom za vanjske poslove Balajijem Sadasivanom te državnim ministrom za trgovinu i industriju Lee Yi Shyanom.

Ambasador Bukvić je informirao sagovornike o strategijskom opredjeljenju BiH ka evroatlantskim integracijama te izrazio opredijeljenost BiH za intenziviranjem bilateralne saradnje sa Singapurom u svim oblastima.