BiH
0

Ambasada u Sofiji ne zna za hapšenje državljanina BiH

SRNA
Sofija
Sofija
Ambasada BiH u Sofiji još nije obaviještena o današnjem hapšenju državljanina BiH na granici Bugarske i Turske kod kojeg je pronađeno više od 21 kilograma heroina, izjavio je Srni načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

On je ukazao na činjenicu da u tako kratkom roku nije ni realno očekivati da Ambasada BiH u Sofiji bude obaviještena o ovom slučaju.

"Ambasada BiH u Sofiji pružit će neophodnu konzularnu pomoć ako se pokaže da je riječ o državljaninu BiH, a kompletna krivična i svaka druga eventualna odgovornst, kao i procedure za procesuiranje uhapšenog su u nadležnosti Bugarske“, rekao je Regoje.

Bugarski carinici zaplijenili su na prelazu "Kapetan Andrjevo“ više od 21 kilograma heroina u automobilu koji je putovao iz Istanbula u BiH. Bugarski mediji prenose da je vozač automobila 44-godišnji državljanin BiH.

U saopštenju bugarske carine navodi se da su tokom pretrage automobila pronađena 23 paketa heroina skrivena u rezervoaru automobila.

Vrijednost pronađene droge procijenjena je na više od milion eura.