BiH
13

Ambasada SAD: Bojkot rada institucija je uvreda za građane BiH

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bojkot važnih pitanja u Vijeću ministara i u Parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH) je neopravdan i predstavlja uvredu za građane ove zemlje, kistaknuto je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.

U Ambasadi SAD-a su na ovaj način komentirali današnji zaključak zastupnika i delegata Parlamenta Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske (BiH) kako se nisu stekli uvjeti za njihov povratak u institucije u Sarajevu.

"Smatramo da se adekvatno reagovalo na iskazanu zabrinutost povodom sigurnosne situacije. Rukovodstvo sigurnosnog sektora zatražilo je istragu i lično garantiralo sigurnost predstavnicima institucija na nivou BiH da nesmetano dolaze i odlaze na posao. Pred Bosnom i Hercegovinom se nalaze brojna pitanja koja treba hitno rješavati. Građani očekuju od parlamentaraca i članova Vijeća ministara da ne gube dragocjeno vrijeme i da se vrate u glavni grad države, da prionu na posao i zarade visoke plate koje primaju", kazali su agenciji Anadolija u Uredu za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.