BiH
5

Ambasada BiH na Međunarodnom sajmu turizma u Poljskoj

FENA
Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma "World Travel Show" u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra.

Ambasador Duško Kovačević prisustvovao je svečanom otvaranju Sajma zajedno sa predstavnicima poljske vlade i Parlamenta, te predstavnicima turističkih organizacija, medija, privrednih komora i velikog broja posjetilaca.

Pored predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine, turističke potencijale svojih zemalja u Varšavi, predstavile su i zemllje našeg regiona: Makedonija, Hrvatska i Srbija. Također na Sajmu učestvuju Kina, Filipini, Češka Republika, Slovačka, Meksiko, Mađarska i drugi.

Zainteresovanim posjetiocima, turoperaterima, agencijama i drugim učesnicima, predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine su na svom izložbenom štandu predstavili bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na štandu su bili dostupni promotivni materijali Banje Luke, Sarajeva, Mostara, Konjica i drugih gradova.

"Poseban akcenat stavljen je na potencijal bosanskohercegovačkih banjskih lječilišta, zimskih i ljetnih odmarališta, a predstavljene su i mogućnosti organizovanja raftinga, kampovanja i lovnog turizma. Veoma dobra posjećenost našeg štanda govori o velikom interesu posjetilaca za turističke atrakcije Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Zajedno s predstavnicima Ambasade Bosne i Hercegovine u organizaciji ove aktivnosti učestvovali su i volonteri međunarodne škole "Meridijan" iz Varšave.