BiH
0

ALWAYS pomaže školama u BiH

Sponzorirani članak
Tokom septembra 27 škola u sedam gradova u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine je dobilo knjige kao i opremu kojom će se higijenske navike učenika podići na viši nivo.

Ovo bi trebalo pomoći učenicima da u budućnosti prošire svoja znanja o pubertetu, higijenskim navikama i bolje prihvate i prilagode se promjenama u tinejdžerskom dobu. Knjige i opremu je obezbijedio Always, brand kompanije Procter & Gamble, velike multinacionalne kompanije koja je u BiH prisutna od 1998. godine.

Tokom proteklih 7 godina, Always je, uz podršku nadležnih državnih institucija i profesionalnih organizacija, uložio napore kako bi se povećao nivo znanja tinejdžera i edukacija djevojčica u školama u Bosni i Hercegovini. U saradnji sa ministarstvima obrazovanja, ministarstvima zdravlja i Udruženjem ginekologa, Always organizuje i uspješno sprovodi program „Sve o tebi – Promjene u pubertetu“ u školama na prostoru cijele BiH.

Na panel diskusiji koja je organizovana u Sarajevu, sve BH institucije odgovorne za zdravstvo, osvrnule su se na sedmogodišnje rezultate programa i prepoznale njegov značaj, razmatrajući i prioritete za nastupajuću školsku godinu. Jedan od ključnih prioriteta koji je istaknut na panel diskusiji je i inicijativa koja pokriva 27 škola u BiH i koja će dodatno povećati napore u stvaranju boljeg stanja u obrazovnom sistemu.