BiH
0

Aluminij zaprijetio tužbom Gradskoj upravi Mostara

FENA
Direktor "Aluminija" d. d. Mostar Ivo Bradvica uputio je zahtjev načelniku Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Gradske eprave Mostara da se što prije obnovi saobraćajnica preko koje se "Aluminij" uključuje u gradski promet.

Direktor Bradvica u Zahtjevu navodi kako "Aluminij" već više mjeseci ima poteškoća u vezi s putovanjem svojih radnika na posao i s posla, bilo autobusom ili ličnim vozilom, jednako kao i kod dolazaka poslovnih saradnika, prijevoza sirovina i proizvoda, što mu stvara velike gubitke.

"Predmetna je saobraćajnica prokopana na način koji onemogućuje bilo kakvo normalno odvijanje prometa. Privremena zaobilaznica uveliko je urušena i svakodnevno smo izloženi mnoštvu zahtjeva i naših djelatnika i naših poslovnih suradnika za dovođenjem u red toga stanja. Budući da zbog toga problema trpimo znatnu štetu, tražimo od Vas, kao mjerodavnoga tijela, poduzimanje žurnih koraka u pogledu obnove saobraćajnice u što kraćemu roku, jer je, napominjemo, izgradio i platio isključivo Aluminij, odnosno njegov pravni prethodnik. Ovaj zahtjev smatrajte opomenom pred tužbu u kojoj bismo, ako žurna reakcija izostane, istaknuli preciziran odštetni zahtjev", stoji u direktorovu dopisu.

"Iako je saobraćajnica, javnosti poznata kao Put za Aluminij, raskopana (doslovce presječena) još u mjesecu martu radi radova na izgradnji odvodnoga kanala za Hidroelektranu Mostarsko blato, radovi su, nažalost, odmah stali i otad smo primorani trpjeti svakodnevne, duge zastoje pri dolascima na posao i odlascima kući, sramotiti se pred poslovnim partnerima, koristiti urušenu, neuvjetnu zaobilaznicu i strahovati hoće li se nešto dogoditi višetonskim tegljačima koji je moraju prijeći. Niko se od Aluminijevih zaposlenika nije protivio tamošnjim radovima niti kratkotrajnoj žrtvi radi napretka zajednice, ali se ovo pretvorilo u krajnju nekorektnost kojoj se ne nazire kraj", stoji, uz ostalo, u dopisu direktora Bradvice načelniku Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Mostarske uprave Mostar.