BiH
0

"Aluminij" uručio pomoć socijalnim i javnim ustanovama

FENA
Predstavnici "Aluminija" d.d. Mostar uručili su danas u sklopu dobrotvorne akcije finansijsku pomoć socijalnim i javnim ustanovama s područja grada Mostar i Hercegovine.

Tom prilikom izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove "Aluminija" Jure Musa kazao je kako ta tvrtka, uprkos ekonomskoj krizi koja potresa čitav svijet pa tako i nju, ne odustaje od svojih dobrotvornih akcija i nastavlja pružati pomoć onima kojima je najpotrebnija.

"Ove godine izvršili smo restrikciju onoga što smo do sada davali u dobrotvorne svrhe. Ranije smo mogli puno više pomagati institucije i ustanove, a ove godine možemo pomoći samo onima kojima je pomoć najnužnija zbog ekonomske krize koja se održava i na "Alumnij"", kazao je Musa.

Obraćajući se prisutnima, direktorica Javne ustanove Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj zahvalila se na finansijskoj pomoći dodavši kako ove godine od "Aluminija" nije očekivana pomoć zbog ekonomske krize koja je zahvatila i tu kompaniju.

"Aluminij je i u teškim trenucima spreman da pomogne i ovim činom je pokazao svima kako i onda kada toj kompaniji ne ide baš dobro, nastoji pomoći drugima. Nadam se da će teška vremena koja dolaze proći što prije i kako neće uništiti niti jednu notu dobrote koju ima "Aluminij" i koju je dijelio s nama sve ove godine", kazala je Kegeljeva.