BiH
0

Alternativno predsjedništvo BiH traži Terzićevu smjenu

NINA
Alternativno predsjedništvo BiH smatra da je potrebno da Predsjedništvo BiH što hitnije iskoristi svoje ovlasti i zatraži smjenu Adnana Terzića te ponudi prijedlog Parlamentu za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Tvrde da je još jedan u nizu sastanaka lidera pet vladajućih stranaka BiH definitivno pokazao da trenutačna vlast nema rješenje za izlazak iz krize Vijeća ministara, te da je sramotno da je i nakon ovog sastanaka aktualnom predsjedavajućem Vijeća ministara Adnanu Terziću ponuđena još jedna prilika da pronađe rješenje za izlazaka iz krize.

Da je Adnan Terzić imao rješenje za prekid krize Vijeća ministara, ističu iz Alternativnog predsjedništva BiH, on bi ga do sada ponudio.

Predsjedavajući Alternativnog predsjedništva Mladen Ivanković Lijanović podsjeća da kriza Vijeća ministara praktično traje od decembra mjeseca prošle godine i da se otad samo produbljuje, a članovi Vijeća ministara su u prethodnom razdoblju svim svojim postupcima pokazali da nisu dorasli zadacima koje pred njih postavlja posao u izvršnoj vlasti.

Kako naglašavaju, ukoliko članovi Predsjedništva BiH nastave tolerirati ovakvo ponašanje predstavnika izvršne vlasti, sami će biti odgovorni što je država praktično paralizirana jer Vijeće ministara ne funkcionira.