Trebinje
0

Alternativni klub podiže krivičnu prijavu protiv Dodika zbog negiranja genocida

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Organizacija Alternativni klub iz Trebinja donijela je jednoglasnu odluku da podigne krivičnu prijavu protiv M.D. nastanjenog u Laktašima, trenutnog premijera RS-a zbog više krivičnih djela od kojih izdvajamo terorističke aktivnosti te pozive na ustavno rušenje Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopćenju Alternativnog kluba.

Spomenuti je, stoji u obrazloženju, u više navrata negirao genocid u Srebrenici što komplikuje međuljudske odnose u BiH.

Alternativni klub traži od OHR-a, Centralne izborne komisije te ostalih relevantnih institucija u BiH i od civilnog sektora da upute zahtjev za zabranu učešća M.D. na predstojećim izborima.

Alternativni klub i dalje prikuplja i argumentira podatke o onima koji su se kandidovali za iduće izbore, a u sukobu su sa zakonom.

Obećavaju da će uskoro organizirati "dvije senzacionalne pres-konferencije u Sarajevu i Banjoj Luci, gdje će novinari, a poslije i narod, moći da se uvjere da im se i ove godine nude direktni ili indirektni ratni zločinci i kriminalci svih vrsta", navedeno je u saopćenju.

"Naravno, čast izuzecima. Alternativni klub zahvaljuje građanima te policijskim, pravosudnim te ostalim insajder informatorima, koji će nam pomoći da razotkrijemo zločince i kriminalce i time spasemo BiH od njihovog eventualnog učešća na izborima, a potom na bilo kojoj razini vlasti", navedeno je u saopćenju koje potpisuje Blažo Stevović, predsjednik Alternativnog Kluba Trebinje.