BiH
46

Almir Koso osuđen na pet godina i četiri mjeseca jer je Sedina Kremu ubo u nogu i ostavio da iskrvari

Piše: M. N.
Privođenje Almira Kose (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Privođenje Almira Kose (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Husein Delalić izrekao je danas presudu kojom se Almir Koso osuđuje na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom Sedinu Kremi.

Kako je za Klix.ba potvrdila Amra kovač iz Kantonalnog suda Sarajevo, Kosi je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u zatvoru od 17. februara ove godine. Iako ga je Tužilaštvo KS prvobitno teretilo za ubistvo, tokom istrage su prekvalifikovali krivično djelo pa je Koso optužen i osuđen za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom.

Koso je prvobitno negirao krivnju. Tužilaštvo ga tereti da je tokom svađe Kremu ubo nožem u lijevu nogu u selu Dejčići kod Trnova, zbog čega je Kremo iskrvario nasmrt.

Sve se dogodilo 16. februara kada su se Koso i Kremo dovezli u Dejčiće u Renaultu. Sa njima je bila i Aldijana B. Zaustavili su se na lokalnom putu, gdje su se i posvađali. Razlog sukoba je navodno bio plijen do kojega su došli pljačkama po selima u blizini Trnova.

Nakon što je nožem ubo žrtvu, Koso i Aldijana B. su najprije pozivali komšije tražeći pomoć i tvrdeći kako su imali saobraćajnu nesreću. Na koncu su pobjegli s mjesta zločina te su uhapšeni u Sarajevu nekoliko sati kasnije. Kremo je preminuo uslijed obilnog krvarenja iz ubodne rane.

Aldijana B. je uhapšena sa Kosom, ali je nakon što je saslušana u statusu svjedoka puštena na slobodu.

Koso je do sada osuđivan četiri puta u Općinskom sudu u Sarajevu zbog teških krađa.