BiH
0

Alkalaj primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Jordana

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Hašemitske Kraljevine Jordan za BiH sa sjedištem u Rimu dr. Wijdan Fawaz Al-Hashemi.

Ministar Alkalaj je, poželivši sagovornici dobrodošlicu i uspješan rad, zahvalio za pomoć koju je Jordan pružio BiH. Istakao je da su politički odnosi između dvije zemlje veoma dobri i prijateljski, a nedavnu posjetu Predsjedništva BiH Amanu je ocijenio kao snažan podstrek za razvoj i unapređenje odnosa. Podržao je nastojanja za proširenje i jačanje privredne saradnje i izrazio očekivanje da će privredna delegacija Jordana uskoro posjetiti BiH, saopćeno je iz MVPBiH.

Ambasadorica Al-Hashemi je zahvalila na dobrodošlici i prijemu i rekla da izuzetno dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje ne prati saradnja na ekonomskom planu. Naglasila je važnost jordanskog investiranja u BiH, a kao realan potencijal za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu istakla oblast turizma.

Ministar je izrazio i očekivanje da bi Kraljevina Jordan uskoro mogla otvoriti ambasadu u Sarajevu, što bi sigurno doprinijelo jačanju saradnje.