Sastanak u Sarajevu
0

Alkalaj primio Englisha

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj danas se sastao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Charlesom Englishom.

Ministar Alkalaj je upoznao ambasadora Englisha o jučer održanoj tematskoj sjednici Vijeća ministara BiH o integracijskom procesu BiH u NATO i posebno istaknuo da je implementacija Individualnog partnerskog akcijskog plana BiH sa NATO-om na zavidnoj razini te da je do sada implementirano preko 85 procenata nominiranih aktivnosti.

Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima na koje BiH treba staviti težište u daljnjem NATO integracijskom procesu, gdje je ambasador English potcrtao da se posebna pozornost treba staviti na nastavak reforme policije, razrješenje pitanja državne imovine, kao i pitanje transporta oružja u Bosni i Hercegovini.

Ministar Alkalaj je iskazao spremnost Bosne i Hercegovine da ove godine predsjedava Američko-jadranskom poveljom, čime će se dodatno pokazati spremnost i opredjeljenost BiH za unaprijeđenjem regionalne saradnje u NATO integracijskom procesu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.