BiH
0

Alkalaj primio egipatskog ambasadora

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Ahmedom El Sayedom Khattabom, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nedavnu zvaničnu posjetu ministra Alkalaja Egiptu, tokom koje se susreo s egipatskim premijerom Ahmedom Nazifom i ministrom vanjskih poslova Ahmedom Aboulom Gheitom, sugovornici su ocijenili kao vrlo uspješnu i korisnu za unaprijeđenje bilateralne saradnje dviju zemalja. Posebno su se osvrnuli na razgovore vođene o pitanju viznog režima između dviju zemalja.

Alkalaj je izrazio naročito zadovoljstvo prihvatanjem ministra Gheita da se na bazi reciprociteta ukinu vize za građane BiH, nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih putnih isprava.

Ocijenjeno je da postoji dobra volja za unapređenje dobrih odnosa dviju zemalja koju treba iskoristiti, naročito za povećanje ekonomske razmjene i realizovanje konkretnih projekata, kako firmi iz BiH u Egiptu, tako i egipatskih privrednika u BiH, saopćeno je.