BiH
0

Alkalaj primio ambasadora Egipta

Sarajevo-x.com
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj primio je danas ambasadora Arapske Republike Egipat u Sarajevu Ahmeda El Sayed Khattab-a.

Središnja tema susreta ministra Alkalaja i veleposlanika Khattaba je kandidatura renomiranog egipatskog umjetnika i dugogodišnjeg ministra za kulturu Faruka Hosni-ja za poziciju generalnog tajnika UNESCO u Parizu na izborima koji će se održati na 35. generalnoj konferenciji UNESCO u listopadu 2009. godine.

Ministar Alkalaj je rekao da će kandidatura biti razmotrena u nadležnim tijelima BiH. Podsjetio je veleposlanika Khattaba na kandidaturu Bosne i Hercegovine za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Organizacije Ujedinjenih Naroda za period 2010-2011. godine.

Veleposlanik Khattab se zahvalio na dosadašnjoj potpori i suradnji, te istakao da već sada može potvrditi da će Arapska Republika Egipat podržati zahtjeve Bosne i Hercegovine za uvrštenje stare jezgre grada Jajca i Baščaršije na UNESCO-vu listu svjetske zaštićene baštine.

Ovim povodom ministar Alkalaj i veleposlanik Khattab su razgovarali i o sastanku Zajedničkog komiteta za gospodarsku suradnju koji će biti održan krajem ožujka ove godine.