Posjeta Japanu
0

Alkalaj potpisuje ugovor o kreditu za TE Ugljevik

SRNA
Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj boraviće od danas do 21. oktobra u zvaničnoj posjeti Japanu, tokom koje će potpisati ugovor o kreditu za projekat "Sistem odsumporavanja dimnih gasova u Termoelektrani Ugljevik", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Alkalaj će se tokom posjete Japanu sastati sa ministrom inostranih poslova Katsuom Okadom i predsjedavajućim Predstavničkog doma japanskog Parlamenta Takahiro Jokomicijem.

Najavljeni su i susreti sa predstavnicima Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA), Japanske banke za međunarodnu saradnju (JBIC), predsjednikom Japanske organizacija za spoljnu trgovinu (JETRO) Hajaši Jasurom, te predsjednikom Meiji univerziteta  u Tokiju Hiromi Nayem. 

U saopštenju se navodi da će Alkalaj držati predavanje u Klubu stranih dopisnika u Japanu, te pokrenuti aktivnosti za ukidanje viza za državljane BiH. 

Tokom posjete Japanu, Alkalaj će posjetiti i Hirošimu, gdje će se sastati sa gradonačelnikom i posjetiti Memorijalni park mira.