Klinika Schwabing u Minhenu
0

Ališan Omerbašić se uspješno oporavlja nakon operacije

Sarajevo-x.com
Ališan Omerbašić
Ališan Omerbašić
Četveromjesečna beba Ališan Omerbašić koji je nedugo nakon rođenja imao operaciju prilikom koje je dobio sepsu, a potom i prebačen u kliniku Schwabing u Minhen, prošle sedmice je imao operaciju. Kako je za Sarajevo-x.com rekao njegov otac Omer Omerbašić, liječenje ide željenim tokom.

"To je bila njegova prva operacija. Uradili su mu i lijevo i desno stopalo, a sa leđa mu je transplantiran jedan mišić na lijevo stopalo. Na lijevom stopalu su mu morali amputirati prstiće, ali je desno spašeno u potpunosti. Nažalost, moralo je doći do amputacije prstića, ali dobro je to da mu je stopalo ostalo netaknuto. On bi trebao iduće sedmice imati još jednu operaciju, a doktor je rekao da će vjerovatno ubrzo operisati i ruke. Operacije će se ponavljati svake dvije sedmice, dok u potpuno ne bude izliječen", rekao nam je Omer Omerbaši.

Ališanovi roditelji, Omer i Albina, su u Minhenu zajedno s njim, a doktori na klinici su optimistični kada je u pitanju konačan ishod liječenja.

Podsjetimo, građani BiH, te javne ličnosti poput humanitarke Sanele Jenkins pomogli su prikupiti novac kako bi mali Ališan mogao otputovati u Njemačku na liječenje. Nakon što je dobio sepsu, na Ališanovim prstićima na nogama i rukama je došlo do oštećenja tkiva, a roditelji su odlučili da potraže pomoć u Minhenu kako ne bi došlo do većih posljedica po njegovo zdravlje.