BiH
0

Alić uručila donaciju udruženju "Majke enklava Srebrenica i Žepa"

FENA
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Meliha Alić uručila je danas Udruženju Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" u Sarajevu računar, telefaks i fotoaparat, donaciju koja će članicama pomoći u daljnjem radu.

"Vaša borba za istinom je obaveza i nas, države i kantona, da vi što prije dođete do istine o svojim najbližim, kako bi oni imali konačni smiraj", kazala je Alić predajući donaciju predsjednici Udruženja Muniri Subašić.

U razgovoru je ukazano na problem nedostatka novca za aktivnosti Udruženja koje nema stalni izvor finansiranja. Zbog rada na terenu, čestih odlazaka u Srebrenicu i Memorijalni centar u Potočarima, gdje Udruženje ima svoju kancelariju, nedostaje i vozilo i gorivo.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo je dala podršku akcijama Udruženja i obećala da će već sutra na njegov žiroračun biti uplaćeno inicijalnih 2.000 KM.

Munira Subašić je zahvalila za ukazanu pomoć i kazala da će donirani telefaks aparat biti dodijeljen kancelariji tog udruženja u Memorijalnom centru u Potočarima.

Udruženje Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" pozvalo je zainteresirane da im pomognu uplatama novčanih donacija na račun 1602006500024149 kod Vakufske banke d.d. Sarajevo. Udruženje je osnovano 1996. sa sjedištem u Sarajevu i okuplja preživjele i članove porodica ubijenih i nestalih 1995. tokom pada "zaštićenih zona" Srebrenice i Žepe. Članice aktivno učestvuju u poslovima ekshumacija žrtava, identifikacija i dženaza.