BiH
0

Alić: SPONA ne doživljava BiH kao svoju državu

FENA
Predsjednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" Sinan Alić danas se oglasio saopćenjem za javnost u kojem izražava svoje zaprepaštenje činjenicom da građani BiH nemaju povjerenja u njene pravosudne institucije i pravdu pokušavaju pronaći u susjedstvu.

"Činjenica da je asocijacija nevladinih organizacija Republike Srpske poznata kao SPONA uputila krivičnu prijavu protiv 50 stanovnika Srebrenice Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Srbije samo je ilustracija više da se u gotovo svim segmentima djelovanja manjeg bh. entiteta i institucionalno i vaninstitucionalno želi negirati Bosna i Hercegovina kao država", navodi Sinan Alić, predsjednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje".

Alić poziva sve koji imaju dokaze o ratnim zločinima da dokumentaciju proslijede domaćim adresama u Banjoj Luci ili Sarajevu, a ne susjednim državama.

Za Fondaciju suština problema je očigledno u činjenici što i Dodikov nevladin servis, kako ga naziva Alić, BiH ne doživljava kao svoju državu i pomoć očekuje od Srbije.