BiH
0

Aktuelno u Media plan institutu

Sarajevo-X
Aktuelno u Media plan institutu: radionica iz odnosa sa javnošću «Kako komunicirati sa medijima?» i retorička radionica «Vještina govorništva i argumentacije».

Radionica iz odnosa sa javnošću

«Kako komunicirati sa medijima?»

Osobe koje rade u uredima za informiranje i odnose sa javnošću, te na sličnim mjestima u kompanijama, osobe koje često nastupaju u javnosti predstavljajući sebe, svoj rad ili svoje projekte moraju poznavati tajne komunikacije sa medijima, vještine pripreme za javni nastup.

Program je kreiran prema visokim standardima uspješnih dvodnevnih radionica o vještinama komuniciranja sa medijima i javnom nastupu. Ovakve radionice daju praktične odgovore i znanje kako uspješno proslijediti željenu informaciju do ciljne grupe kojoj je orijentirana.

Predavanje, praktične vježbe pred mikrofonom i kamerom, simulacija RTV–emisije, simulacija press–konferencije, pisanje saopćenja za javnost...

Ovako dinamičan i raznoliki program sa dobrim praktičnim vježbama daje odličnu osnovu za savladavanje vještina kojima buduća osoba za odnose sa javnošću treba vladati da bi njen rad imao odlične rezultate.

Na kraju radionice učesnici dobivaju certifikat o završenoj radionici iz odnosa sa javnošću «Kako komunicirati sa medijima?», kao i VHS–kazetu sa snimcima vježbi.

Retorička radionica

«Vještina govorništva i argumentacije»

«Vještina govorništva i argumentacije» osnov su savladavanja osnova pravilnog istupa u javnosti i medijima.

Osnovno pravilo svake dobre promocije je da konzument «kupuje» promotora, a ne produkt:

• Najbolje napisan, a loše artikuliran i nejasno predstavljen promotivni materijal daje negativne rezultate.

• Biti u pravu i imati bolja rješenja, a ne znati ih u debati argumentirati i na pravi način suprotstaviti se konkurentu rezultira također negativno. • Znati artikulirati i predstaviti, a ne moći argumentirati također daje negativni rezultat. • Biti dobro pripremljen, znati artikulirati i argumentirati, a ne znati savladati tremu pred drugima daje negativni rezultat.

Zbog toga je jedna ovakva radionica vrlo bitna za sve koji se pripremaju istupati u javnosti ili biti dijelom diskusija sa ciljem promocije i isticanja.

Na kraju radionice učesnici dobivaju certifikat o završenoj retoričkoj radionici «Vještina govorništva i argumentacije?», kao i VHS–kazetu sa snimcima vježbi.

Više pojedinosti na www.mediaplan.ba
Informacije i prijave na telefone +387 33 206 542, +387 33 213 078 i +387 33 213 205 ili e-mail [email protected] i [email protected].