Ne ugrožavaju stanovništvo
0

Aktivni požari na području Trebinja i pet općina

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području Trebinja, Bileće, LJubinja, Nevesinja, Zvornika i Bratunca požari su i dalje aktivni, ali ne ugrožavaju stanovništvo ni objekte, saopćeno je iz Civilne zaštite RS-a.

U rejonu iznad trebinjskog sela Kočela izbio je novi požar i u toku je njegovo gašenje, dok je požar u rejonu Trebinjska Brda lokalizovan i trenutno mjestimično gori slabim intenzitetom.

Požar u rejonu Koteza u Trebinju proširio se prema Mišljenu, na područje opštine Ljubinje.

Na području opštine Bileća lokalizovan je požar kod sela Davidovići, dok se vatra u rejonu sela Luke ne gasi zbog nepristupačnosti terena, a stanje na požarištu se prati.

U Ljubinju je aktivan požar u rejonu sela Mišljen.

Na području opštine Nevesinje aktivan je požar na lokalitetu Bežđeđe, a u toku je i gašenje vatre u rejonu Gornje Plužine, gdje je izgorjela jedna štala.

U općini Zvornik danas su izbili požari na području sela Pilice, te u Kostjerevom kod Drinjače, koji se proširio na obližnju šumu. Akcije gašenja su u toku.

U općini Bratunac je danas izbio požar u mjestu Slapašnica, u rejonu zaseoka Petrovići, Vujkovići i Bilušići. Vatra je zahvatila livade i suvu travu i proširila se na šumu, a akcija gašenja je u toku.

Ugašeni su požari na lokalitetima Oparci u opštini Bratunac i Bereg u opštini Sokolac. I dalje mjestimično tinjaju panjevi na lokalitetu Gostun u opštini Novo Goražde.

Vatrogasci su tokom dana ugasili više požara u početnoj fazi, bez značajnije materijalne štete u mjestu Ljubačevo u Banjoj Luci, u mjestu Dragalovac u Doboju, te u mjestu Derventski lug u Derventi.