BiH
0

Akcija "Zaštitimo školarca"

FENA
U povodu završetka školske godine MUP Zapadnohercegovačke županije provodit će od 24. svibnja do 15. lipnja akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom "Zaštitimo školarca".

Prema riječima glasnogovornika MUP-a te županije Damira Čuture, akcija će se provoditi radnim danima, a njezin cilj je zaštiti učenike kao posebnu kategoriju sudionika u prometu.

Akcija će se provoditi u blizini škola, a tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se otkrivanju i sankcioniranju vozača školskih autobusa koji zaustavljaju autobuse izvan autobusnih stajališta te sankcioniranju osoba koje vrše organizirani prijevoz djece u autobusima, a koji nisu obilježeni posebnim znakom i sankcioniranju vozača koji ne omoguće nesmetano uključivanje u promet školskih autobusa pri izlasku sa stajališta odnosno autobusnih postaja, kazao je Čutura.

Također, predviđeno je testiranje vozača školskih autobusa na prisustvo alkohola u organizmu, te sankcioniranje ostalih prekršaja, prvenstveno upravljanje neregistriranim vozilima i vožnja mopeda i motocikla bez zaštitne kacige.