BiH
0

Akcija "Stranci": Otkriveno 17 stranih državljana u kršenju imigracijskih propisa BiH

Klix.ba
U sklopu pojačanih aktivnosti nadzora boravka i kretanja stranaca na teritoriji Bosne i Hercegovine, inspektori Službe za poslove strancima su na području Kantona Sarajevo izvršili pregled 45 objekata, a čiji vlasnici se bave ugostiteljskom djelatnošću, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

U sklopu pojačanih aktivnosti nadzora boravka i kretanja stranaca na teritoriji Bosne i Hercegovine, inspektori Službe za poslove strancima su na području Kantona Sarajevo izvršili pregled 45 objekata, a čiji vlasnici se bave ugostiteljskom djelatnošću.

Otkriveno je 17 stranih državljana u kršenju imigracijskih propisa naše zemlje, a ujedno je utvrđeno da su isti povratnici u vršenju krivičnih djela. Njima će biti izrečene mjere zabrane ponovnog ulaska u našu zemlju u trajanju od jedne do pet godina, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Također, mjere će biti poduzete i prema pravnim subjektima u kojima su lica boravila, odnosno radila "nacrno" bez neophodne radne dozvole za strance.

Ove aktivnosti se provode i u ostalim mjestima Bosne i Hercegovine na osnovu operativnih saznanja Službe za poslove sa strancima, ali i iznimno značajnih informacija koje dobivamo od građana iz svakog dijela naše zemlje na čemu su im rukovodstvo Službe i inspektori veoma zahvalni.