BiH
0

Akcija pomoći porodici ubijenog taksiste premašila očekivanja

FENA
Radio Stari Grad, organizator humanitarne akcije prikupljanja pomoći za porodicu nedavno ubijenog zeničkog taksiste Hasana Bilala pod motom "Teško je biti fin", saopćio je danas da je akcija nadmašila sva očekivanja.

Potpuni izvještaj o prikupljenim iznosima bit će objavljen direktno u programu Radija Stari Grad 29. decembra, kada će biti izvučena imena dobitnika nagrada koje dodjeljuju OMVBH i Bihamk.

Akcija je organizirana u partnerstvu s Refresh produkcijom, salonom namještaja Casa Mia, Dnevnim avazom i kompanijom M:tel, koji su je podržali i novčanim prilozima.

Predstavnici Radija Stari Grad su 15. decembra kontaktirali s Udruženjem taksivozača u FBiH te vlasnicima privatnih taksikompanija da bi dali doprinos akciji.

Potvrdu učešća u njoj dali su i čelni ljudi iz Udruženja taksivozača Zeničko-dobojskog kantona, Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo, te predstavnici taksivozača iz Mostara, Kiseljaka, Fojnice i Tuzle.

U humanitarnu akciju prikupljanja novca uključili su se i građani te vlasnici privatnih kompanija Crveni taksi Sarajevo, Žuti taksi Kiseljak i Holand Company Sarajevo.

U saopćenju za javnost Radija Stari Grad navodi se da je u prilogu FTV-a, emitiranom 26. decembra u večernjem Dnevniku, rečeno da je organizator ove akcije federalno Udruženje taksiprijevoznika.

Pojašnjava se da to udruženje nije organizator, ali je dalo značajan doprinos akciji.