Okružni sud Banja Luka
0

Akcija "Kubikus": Inspektorici Mirjani Jočić određen pritvor

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sudija Okružnog suda u Banjoj Luci odredio je 30-dnevni pritvor inspektorki u Republičkoj upravi za igre za sreću Mirjani Jočić, rečeno je Srni u ovom sudu.

Jočićeva je lišena slobode prije dva dana, u nastavku akcije "Kubikus", zajedno sa inspektorkom Anitom Vračić, koja je puštena da se brani sa slobode.

Pripadnici MUP-a RS pretresli su prostorije Uprave u Banjoj Luci po naredbi Okružnog suda i pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS.

U akciji "Kubikus" prije četiri dana uhapšeno je 13 lica zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet Republike Srpske za milionski iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima.

Policija je oduzela oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila preliminarne vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara. Za još jednim licem se traga, a u akciji je oduzeto nekoliko servera koji su omogućavali računarima da budu povezani.

Pretresi su izvršeni na 39 lokacija na području RS u opštinama Banjaluka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Čelinac, Bijeljina, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Bileća i Gacko.