BiH
0

Akcija "Korpa dobrote": Pun kombi hrane za Narodnu kuhinju

Sarajevo-X
Isporukom punog kombija hrane za Narodnu kuhinju Stari Grad okončan je prvi dio humanitarne akcije "Korpa dobrote" koju su pokrenuli posjetioci Sarajevo-X foruma.

Radost koju će donijeti korisnicima kuhinje bila im je dovoljna motivacija da danima izostaju s posla ili fakulteta i aktiviraju se na prikupljanju hrane.

"U kuhinji se svaki dan prehranjuje više od 1.000 osoba. U doniranim paketima ima svih vrsta prehrambenih proizvoda, a kvalitetnija ishrana će sigurno izmamiti brojne osmjehe na licima naših korisnika." - kazala je Fahrija Tatlić, jedna kuharica.

Akcija se odvija u marketima "Hoše komerca" na Ilidži, Dolac-Malti, Mejtašu i Markalama i trajat će do 5. jula.

"U marketu na Dolac-Malti jedna gospođa donirala nam je punu korpu proizvoda u vrijednosti 110 maraka. Jedna djevočica nam je donirala eurokrem i čokoladu 'Volim te', te rekla 'Evo, nek pročitaju...'. Građani su pokazali da misle na one kojima je najteže i nadamo se da će se to nastaviti do kraja sedmice." - kaže Tarik, jedan od učesnika akcije.

Na kraju akcije sredstvima uplaćenim na žiroračun forumaši će po veleprodajnim cijenama kupiti namirnice u marketima "Hoše komerca" i uručiti ih kuhinji.

Žiro račun na koji se može izvršiti uplata je:

Raiffeisen Banka br. računa je 1610000049770032 Kyodo - Centar za civilno društvo u Sarajevu Svrha: Sa-x akcija - tetka Zilha