BiH
0

Akcija "Dijamant": Uhapšeni Radivoje Lučić i Dragan Jovović

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a Republike Srpske, u suradnji sa Tužilaštvom Crne Gore i MUP-om Crne Gore, tokom akcije kodnog naziva "Dijamant", na području BiH su lišili slobode dvije osobe osumnjičena da su počinila krivična djela "organizirani kriminal" u vezi s krivičnim djelima "neovlašten promet opojnih droga".

Slobode su lišeni: Radivoje Lučić, rođen 17.10.1974. godine u Plužinama, nastanjen u Nikšiću, državljanin Crne Gore i Dragan Jovović, rođen 17.08.1982. godine u Plužinama, nastanjen u Plužinama, državljanin Crne Gore.

Osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su od novembra 2014. godine do aprila 2015. godine, na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovali kriminalnu grupu radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojnih droga heroin, marihuana i hašiš.

Lučić je osumnjičen da je kao organizator navedene kriminalne grupe angažovao Jovovića i druge njima poznate osobe koje su imajući određene zadatke i uloge kao pripadnici grupe vršili navedene radnje neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga, i to sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

U ovoj istrazi ostvarena je značajna međunarodna saradnja Tužilaštva BiH sa Tužilaštvom Crne Gore i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske UKP - Jedinicom za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i MUP-om Crne Gore, koji su u Croj Gori lišli slobode u istoj akciji četiri osobe.