BiH
0

Akademija scenskih umjetnosti od Općine Centar dobila novu miksetu za scensku rasvjetu

Klix.ba
U prostorijama Općine Centar u ponedjeljak 25. maja 2015. godine Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Pjer Žalica, dekan Akademije scenskih umjetnosti potpisali su protokol o realizaciji sredstava za nabavku miksete za scensku rasvjetu za potrebe ove visokoškolske ustanove. Za tu namjenu Općina Centar je izdvojila iz svog budžeta 10.000 KM.

"Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže u našem radu, što nam puno znači da nesmetano fukncionišemo. Mikseta za scensku rasvjetu je jedna od esencijalnih stvari za obavljanje nastave za studente sa svih odsjeka te za potrebe scene na Obali", kazao je Pjer Žalica.

Pojasnio je kako su zadnju miksetu nabavili prije 13 godina, te kako sa njom ne bi mogli dočekati narednu školsku godinu.

"U ovom slučaju nije važna veličina donacije nego dobar osjećaj prijateljstva i činjenica da imate nekog ko vas podržava u radu, na čemu smo posebno zahvalni Općini Centar i nadamo se da će ova dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti", kazao je Žalica nakon potpisivanja protokola.

Protokolom se uprava Akademije scenskih umjetnosti obavezala da će općinskoj Službi za obrazovanje, sport i kulturu mjesec dana nakon realizacije projekta dostaviti izvještaj o namjenskom utrošku sredstava, a najkasnije do kraja ove godine.