BiH
0

Ajnadžić uručio donaciju Udruženju ratnih vojnih invalida paraplegičara KS za popravku kombija

Klix.ba
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić posjetio je danas Udruženje ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo. S članovima Udruženja razgovarao o rješavanju njihovih problema u svakodnevnoj komunikaciji.

Elvis Sudar, predsjednik Udruženja, zahvalio se na donaciji Općine Centar u iznosu od 5.000 KM za popravku kombija kojeg koriste članovi Udruženja, nakon čega je u kratkim crtama upoznao predsjedavajućeg Ajnadžića sa svakodnevnom problematikom.

"Nama kao i drugi invalidnim osobama u kolicima bi bila velika pomoć kada bi se ispred objekta u kojem su smješteni Općina Centar i Kanton Sarajevo osiguralo najmanje jedno parking mjesto, označeno plavom bojom za invalidna lica. Također u samoj zgradi Općine Centar potrebno nam je osigurati bolji pristup liftu", objasnio je Sudar.

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da u šalter sali Općine Centar planiraju ponovo uspostavljanje posebnog šaltera koji će raditi samo sa invalidnim licima i na kojem će sve osobe u kolicima moći dobiti svu dokumentaciju iz matičnih knjiga ili ovjeru dokumenata bez potrebe da idu od šaltera do šaltera.

"U saradnji sa Kantonom Sarajevo vidjet ćemo kakve su mogućnosti da se osigura jedno ili dva parking mjesta za invalidne osobe. Od vašeg Udruženja očekujem da nam dostavite plan rute kuda se najviše krećete kako bismo uklonili sve arhitektonske barijere za vaše nesmetanu komunikaciju. Za početak možete odrediti glavnu rutu od Marijin dvora do Baščaršije i od Općine Centar duž Mis Irbine ulice do Doma Armije u Ulici Zelenih Beretki. Također imamo u pripremi projekat postavljanja zvučne saobraćajne signalizacije za potrebe slijepih i slabovidnih osoba", objasnio je Ajnadžić i dodao da je u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS u pripremi projekat označavanja 12 parking mjesta u naselju Šip namijenjen za osobe u kolicima.

Sastanku je također prisustvovao i vijećnik Velija Katica.